• BILLIG LEVERING BILLIG LEVERING fra 39,-
  • GRATIS FRAGT GRATIS FRAGT ved køb over 495,-
  • GRATIS AFHENTNING GRATIS AFHENTNING i butikken
  • GOD KUNDESERVICE GOD KUNDESERVICE Ring +45 31 18 99 43
  • Vi holder lukket Grundlovsdag i vores fysiske butik

Kan du drukne dine planter?

oprettet d. under Tips og øvrige

Kan du drukne dine planter?

"Hvis du giver dine planter for meget vand, drukner de!" er sikkert noget du har hørt før. Men ville det overraske dig, hvis jeg fortalte, at planterne ikke drukner ved for meget vand?

Vi har gennem tiden erfaret de fleste planter kan dyrkes hydroponisk. "Og hvad er nu det for noget?" kan man jo spørge sig selv om.

Et hydroponisk system er når planternes rødder konstant får vand - og det trives de faktisk med. Hvis du vil læse nærmere omkring at dyrke dine planter hydroponisk, har vi en blog skrevet af Magnus fra Akvaponisk Have, hvor han forklarer lidt mere om, hvad sådan et system gør ved planterne.

Planter bliver derimod kvalt ved brug af det forkerte medie. Vandet og jorden omdanner sig til mudder, den mudder går ind og kvæler rødderne, så de ikke kan trække den næring de skal.

Hvordan undgår vi på at vores planter bliver kvalt?

Når vi kigger på jorden, på de potteplanter vi køber, kan vi se flere og flere producenter bruger et jordforbedringsmiddel kaldet Perlite for at give rødderne mere ilt.

I de sydlige lande har de været mere bevidste om dette og bruger forskellige gro-medier, ituslået lerpotter, sten og meget andet for at give mere luft i jorden.