Bukkehorn 50 gr.
Med et strejf af karry. God til Wokretter
Bukkehorn frø er uregelmæssig formet, guldfarvet og med en skarp lugt. Bukkehorn bruges ofte som krydderi i indisk køkken.
Bukkehorns næringsværdi er meget lav i mættet fedt og kolesterol, en god kilde til protein, vitamin E (alpha-tocopherol), thiamin, riboflavin, pantothensyre, calcium, jern, magnesium, phosphor og selen og en meget god kilde til kostfiber, Vitamin A, vitamin C, vitamin K, vitamin B6, folat, kalium og mangan.
Bukkehorn har en egenskab, der kan reducere kolesterol, stabilisere blodsukkeret og hjælpe med bronkitis og ondt i halsen. Bukkehorn er også rig på en forbindelse kaldet diosgenin, der er rapporteret til at være forløber for semi syntese af progesteron.
Spiring: 1-3 dage afhængigt af vækstbetingelserne.
Botanisk navn: Trigonella Foenum-graecum.